Hürriyet

12 Eylül 2011 Pazartesi

YENİLGİNİN ARDINDAN (GS-İBB): Gerçekten mi?

   Galatasaray'ın bu yenilgisi üzerine bir şey yazmama kararı almıştım aslında. Ancak sanırım duramayacağım.

   Galatasaray ilk 20 dakikadan sonra (ki bunu Fatih Terim'de söylemiş) oldukça anlamsız bir futbol oynadı. Gerçek anlamıyla bir karmaşa vardı sahada ve zamanında izlediğim sokak futbolunu andırıyordu. Kim alırsa topu gelişine vurur ya, hiç düşünmez, kim var çevrede aramaz, topu nerden geçirsem arayışı yapmaz, oyunu okumaz çünkü buna gerek duymaz. Hiç bir düzen yoktu. Ben takımı anlamakta zorluk çektim kendi adıma. Kim nerede, neler yapıyor anlayamadım. Her zamanki gibi bu konuda bir tek istisna Selçuk oldu.

  Nereye koyarsanız orda kalmayı başaran, bölgesinin hakkını veren bir futbolcu olarak Selçuk oyun içindeki diğer bir çok tecrübeli, iyi dediğimiz oyuncuya taş çıkardı yine. Çok yetenekli bu kesin ama en iyi tarafı; futbolu stratejik olarak çok iyi anlayan bir oyuncu olması. Övmeden geçmek istemediğim Selçuk için, ileride çok daha iyi şeyler olacağı kanısındayım.

   Gelelim Muslera noktasına. Sürekli dediğim bir şey olarak; bir savunma kaleci demek değildi. Kaleye bir top giriyorsa bu toptan kale önündekiyle beraber, defansta yer alanlar da aynı derece de sorumludur. Muslera hata yaptı evet ama bu hatanın yanında, savunma darmadağındı ve gerçekten ne yaptığını bilen bir topluluktan çok uzaktı. Eh! oyun sürekli ceza sahana göre çekilirken de, kaleci olarak yapabilecekleriniz kısıtlıdır. Maçı izlersiniz, oyun kuruluşunu kavrarsınız, beklenmedik anlarda bir top gelir kalenize ve o an kaleci görevdedir. Ama kendi takımınızın nasıl oynadığını anlayamadan, karşı taraf dalga dalga hücuma çıkarken, Muslera gibi dünyanın en iyi kalecilerinden biri olmanız hiç bir şeyi değiştirmez. Savunma çökerse... Uruguay'lı da çöker! 

   Ama tabiiki ilk maçlarda olan bu hatalara göz yumulabilir, ileriye dönük zamanda devam etmediği sürece. Gelecek maçlarda bu konuyla ilgili daha çok yorum yapma şansımız olacak, ancak ben oldukça ümitliyim. Bu sezon ,GS'nin yeniden, sarı kırmızı, Aslanlar olması için muhteşem bir zaman avantajı.

  Ama yukarıdaki bu optimist yaklaşımıma rağmen şunu demeden alı koyamıyorum kendimi; 'çok dağınıktı! ortada bir strateji yoktu, futbol yoktu! Noldu!! Düzelir mi gerçekten!' 

Düzelir .... düzelir... :))

NOT: Muslera'yı savundum ama; gerçekten büyük hataydı.  Yine de bu övgüleri hak etmediği anlamına gelmez. Burdaki spikerimize de bunu söylemeden edemeyeceğim.

http://www.youtube.com/watch?v=1Vzr3rkRfLc

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder