Hürriyet

11 Aralık 2011 Pazar

DURAKLAMAYAN FUTBOL : Galatasaray Deplasman'da

   

    Geçen yazımda... Fenerbahçe'yi yenmenin ötesinde, bütün Galatasaray taraftarlarına mutluluk veren asıl olayın; güzel futbol! olduğunu söylemiştim. Az önce, Trabzon karşısında gördüğüm sarı kırmızılı futbolcular, o güzel futbolu istikrarlı bir şekilde sergilediler...

   Önce 4. dakikada ilk gol ve ardından gelen müthiş hücum dalgalarıyla beni kendine hapsettiklerinde, aslında koşturan oyunculardan fazlasını görüyordum sahada. Tam 11 tane bir araya gelmiş aslanı. Güçlü, yenilmez, yorulmaz ve duraksamayan. Herşeye hakim, teknik, düşünen ve oyunu okuyabilen bir takım gördüm. Bu, bu senenin çabucacık toparlayan takımının verdiği ışığın en parlak hallerindendi. Trabzon gibi sürekli hücuma çıkabilen, henüz avrupadan dönmüş bir takım karşısında her alanda üstün olmayı başardığı için Galatasaray, büyük bir tebrik haketti.

   Daha önceki yazılarımdan birinde, yani Galatasaray ve Samsunspor maçında son dakikalarda birden bire 4-4-2 ye dönen takımın gerçek ruhunun o an çıktığını söylemiştim. Tam iki maçtır da bunu net bir şekilde görüyoruz. Çünkü GS hem sürekli ve durmadan atak yapması gereken bir takım olmasının yanında, geriye dönük oynamak zorunda kaldığında da her alanda kontrol sağlamak zorunda. İşte tam anlamıyla bu tekniğin GS ruhunu ortata çıkarabiliyor olmasının nedeni bu; tam ve bir takım olabilmenin tek kuralı onlar için.

   Elmander gitgide yükselen performansıyla herkesi coşturmaya devam ederken, taze kanlar her geçen gün büyüyen güçleriyle ve gelişen teknikleriyle taraftarı büyülemeye başladı. Artık yavaş yavaş tezahurat alan, alkışı bol olan yeni yeni isimler duyulmaya başlandı.

   Bugün olan en ilginç şey; Selçuk,  Engin gibi Trabzonspor'da forma giymiş önemli oyuncularımızın sahada top koşturmasıydı. Önce taraftarların tepkileri güçlü olmuştu ancak; kendi kalecileri Tolga'ya yanlışlıkla atılan su şişesinin etkisi, 2 golün ardı ve bir de üzerine kırmızı kartın gelişi, taraftarın çoşkusunu düşürdü.

   Herşeyin ötesinde deplasmanda aldığımız bu zorlu maçın ardında birinciliğini koruyan Cimbom, hızlı yükselişiyle taraftarı büyülemeye devam ediyor.

   Benim dileğim, tüm alanlarda, doğru taktiği yerleştiren, bir takım olmayı başaran, düşünerek oynayan Galatasaray'ın aynı şekilde devam edebilmesi.... edeceğine de inancım büyük. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder