Hürriyet

7 Şubat 2013 Perşembe

UNUTULAMAYAN YAKIŞIKLI






-David Beckham Üzerine-

Futbolda onlarca kahraman, her dönem milyonların sevgisini kazanan, yep yeni karakterler vardır. Messi, Ibrahimovic, Bale, Neymar, Ronaldo, Drogba bunlardan sadece bazıları. Sürekli bahsedilen biri olmak zor olduğu gibi, bahsedilen isimlerin mütemadiyen ‘sevilen’ olması da o derece zordur. Bazı karakterleri karşı koyamadan seversiniz. Bazılarını ise sevmekte zorlanırsınız. Ya da arada kalırsınız, gözlemeye devam edersiniz. İşte bu süreçlerin hepsini birden yaşayan nadir futbolculardan biri de İngiliz efsanelerden biri olan David Beckham’dır.

Beckham muhtemelen kariyerinin son transferi olan PSG için görüşmelerini tamamlamış, artık takıma imaj anlamında yardımı dokunacak futbolcular arasına girmeyi başarmıştır. Beckham futbolculuğu açısından, duran top tanrısı, muhteşem bir orta saha olarak değerlendirilir. Üstelik yıllarca üst üste ‘altın karamaya’ girmeyi başaran önemli bir adamdır. İstikrarlı, Ferguson keşiflerinden Beckham, aynı zamada Şampiyonlar liginde top 100’e girmeyi başaran ilk İngiliz oldu. Ha! Bir de Avrupa’da ilk golünü Galatasaray’a atması nedeniyle o, bizim için ayrıca özeldir.

Beckham’ın futbol kültüründeki yeri ayrı, popüler kültürdeki yeri apayrıdır. Özellikle modacı eşi Victoria’ya ile evliliğinin gündemden gündeme koşuşu; onu her anlamda manşetlerden inmeyen bir adam haline getirdi. Üstelik bu üne daha 17 yaşında kavuşan Beckham, yakışıklılığı, yaptığı saç modelleri, giyimi, davranışlarıyla binlerce kadın hayranı da peşinden sürüklemiştir. Manchester’dan yıllar sonra bile ayrılmak istemediğini dile getirmiş olsa da sonrasında Real Madrid’e satılması, onun için kariyer çizgisini tamamen değiştirdi.

David Beckhem popüler olma konusunda belki de gelmiş geçmiş en istikrarlı isimlerden biri. Bugün, 75 doğumlu futbolcunun PSG’ye gözü kapalı alınmasının sebeblerinden birisi de budur. Futbol kalitesi tartışılmaz ama belli bir yaştan sonra, özellikle Amerika liginden sonra Avrupa’ya dönüşünüzün olması, sağlayacağınız ‘imaj’ artısına da bakar kuşkusuz.

Beckham karanlık taraflarıyla da tanınan, özel bir adamdır. Tarihte isminden bahsedilecek nadir futbolculardandır. Aile yapısı, çocukları, duruşu, davranışları ve yardım severliğiyle bilinse de; çıplaklığı, sahada öfkesi, özellikle genç dönemlerinde ‘kötü’ çocuk davranışlarıyla da tanınır. Ama David Beckham’la ilgili futboldan anlayan herkesin ortada buluştuğu bir konu vardır; unutulamayan yakışıklı şimdiye kadar gelmiş en büyük duran top ustasıdır ve öyle bir cazibesi vardır ki; hiç kimse onu hayranlıkla izlemekten alı koyamaz kendini. 
Kaç kişi buna hayır diyebilir ki...?





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder