Hürriyet

5 Ocak 2012 Perşembe

1001 Başarısız Federasyon Kararı : İNDİRİM



   Aslında bu konuyla ilgili nedense yazmak istememiştim ama sanırım dayanamayacağım.


   Federasyonun 'Şike cezalarında indirim' yasa değişikliği talebinin üzerine onlarca şey söylenebilir.. Sanki bir senedir başarısız onlarca karar almamış, adam gibi kriz yönetimi yapmış, doğruyu, gerçeği ayırt edebilmiş gibi, sanki zaten Türkiye'de herşey düzenin de işliyor, futbolu yönetebilirlermiş gibi bir de tutmuş ne hikmetse 'sadece bu seferlik' indirim yasası hazırlamışlar. Ya merak ediyorum kimin amcası, dayısı, babası Aziz Yıldırım'ın akrabası.... noluyo ya!


   En çok kızdığım da insanları salak yerine koyup da 'bu seferlik' bir yasa hazırlanması. okadar süredir yapmadıkları şey, çevirmedikleri dümen, oynamadıkları oyun kalmadı; hala Fenerbahçe'yi kurtarma derdindeler. Ne takımmış ya!


   İnsanın doğasında olan bir şey vardır. Bir suçun cezasını kesmezsen önünü kesemezsin. Ha bu Beşiktaş, Galatasaray, Orduspor bıdı bıdı herhangi bir takım olsaydı ilk ayda daha küme düşme kararı gelmişti o kesin. Bu neyin savaşı hala anlamış değilim. İtalya gibi koskoca bir lig bile çıkıp eğer 'şike' soruşturması yapıp, en ufak şüphe de takımı ikinci lige atıyorsa, sen neyine güvenip bunu yapmamak için takla atıp duruyorsun?


   Hiç bir karar onay almamışken, futbol sevenlerin güvenini sonuna kadar kaybetmişken neden bir şeyleri doğru yapmak yerine hala inatla kurtarmaya çalışıyorlar, anlamış değilim. Bu ağır olacak ama ben APO'nun teslim alındığında asılmaması için bir anda idam cezasının kaldırılmasına benzetiyorum bunu. Kanıtlara rağmen hala 'Fenerbahçe'ye' hakkettiği cezayı vermeye korkan Federasyon tüm başarısızlıklarının üzerine bir de piramit dikti bence.


   Futbol gibi 'yenmek yenilmek' gibi net bir alanda bile, siyahın beyazın belli olduğu bir ortam da bile hala daha 'doğru' olamamanın cezasını çekerler mi bir gün bilmem ama şahsen kendi adıma 'aptal' yerine konmaktan memnun değilim ve bunun için bir şeyler yapılması gerektiğini düşünüyorum.


Keşke herşey stad içinde 'Federasyon istifa' demek kadar kolay olsa ve 'futbol' konusuna bile hakim olamayan zavallı insanları bir anda yerinden edebilseydi. .. Keşke...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder