Hürriyet

23 Mayıs 2011 Pazartesi

Denilson... Acıtan Gerçek!

      Bu sene Arsenal ile ilgili en çok vurguladığım konu, hep yenmeye başlarken; kaybeden bir takım olmaya alıştıkları olmuştu. Manchester Unt. maçını, taraftarlarını şok ederek kazanmayı başarmış olsalar da, bu sezonu birincilikle kapatabilecek bir kadronun, zavallı sevincine şahit olmak zorunda kaldık.

      Şimdi de tüm bu olan biten sanki bizleri etkilememiş, Primare Lig güç kaybetmemiş, Arsenal oyuncuları değer kaybetmemiş gibi; Denilson'ın açıklaması, ardarda gelen Arsenal açıklamalarının sonuncusu oldu.

      Aslında bütünüyle taraftarı demotive eden ve tüm umutları hevesleri ve dahası, muhtemelen primare ligi de Arsenal coşkusundan soğutan bir açıklama olmuş. Arsene Wenger bütün bu açıklamaların farkında ve iyi tarafı Türkiye liginden farklı olarak, düzeni ve kalitesi oturmuş İngiliz Futbolunun tüm bu dürüst açıklamaları kaldırabiliyor olması.

      Denilson, 5 senedir Arsenal'de geçirdiği zaman boyunca hiç bir şey kazanmadığını ve kazanan bir kişilik olarak bu şekilde artık devam edemeyeceğini, gitmek istediğini söylemiş. Aslında haksız sayılmaz, tamamı genç yeteneklerden oluşan takımın kazanamıyor olması, futbolcuların sadece belli özelliklerinden ötürü görülür olmasına neden oluyor. Örneğin; Walcott, koşan bir canavar! ama onun bu hızını değerlendirebilmesi için uyumlu bir ekibe ve dahası iyi bir disipline, diğer eksik yönlerini doldurabileceği kadar işe yarar bir tecrübeye ihtiyacı var. Ancak görünen o ki Arsenal bunu bir türlü sağlayamayan bir kulüp ve bu neredeyse okul görevi yapan 'Gunners' için hiç de iyi bir izlenim değil gibi.

      Özellikle bu sezonun hayatının en kötü sezonu olduğunu ve artık bu şekilde devam edemeyeceğini söylerken de kocaman bir taşı fırlatmış kulübüne Denilson! İyi de yapmış... Arsenal'ın potansiyelinin farkında olmayışının ardında Wenger mi var yoksa başka şeyler mi bir türlü işin içinden çıkamadım ama; sanırım kaybedişlerine bir son vermeliler artık.

      Son olarak eklemeliyim ki; İspanya veya İtalya futbolu, kendinin de dediği gibi Denilson için çok daha iyi olacak gibi... Ama Arsenal'e ne iyi gelecek bu muallakta.... ne yazık ki :(:(

 http://www.football365.com/story/0,17033,8689_6941359,00.html    kaynak için.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder