Hürriyet

29 Mayıs 2011 Pazar

Tek Kale Maç : Şampiyonlar Ligi Maçı!

Barcelona ve Manchester United arasında gerçekleşen Şampiyonlar Lig'i final maçındaki coşku, beklenenin altındaki temposuna rağmen inanılmazdı.

Wembley Stadında gerçekleşen maçın en ilginç yanı ilk 10 dakikasıydı. Çünkü Manchester başarılı bir analizle, Barça gibi, paslaşma ustası bir takıma pas yaptırmamaya karar vermiş ve ilk 10 dakika oldukça zorlamışlardı İspanyol'ları. Ama 11. dakikadan sonra bu fazla devam edemedi ve Barça tüm kontrolü eline aldı. Pedro, Messi, Villa gollerler tüm sahayı coşturdu. Arada bir ara Rooney'nin gerçek anlamıyla tek başına düzenlediği bir paslaşma hikayesinden gol izledik; ancak bu yeterli olmadı.

Aralıklarla Manchester'ın gördüğü şampiyonlar ligi finalinde, onlar için en büyük şansızlık; 'Rüya Takım'ın karşılarına rakip olarak çıkması oldu. Çünkü etkisizlerdi ve gerçek anlamıyla hiç bir şey yapamadılar. Dahası bir süre içinde maç, tek kale, halı saha maçına döndü ve biz sadece Barça'nın yeni gollerinin ne zaman geleceğini merak eder olduk.

Tüm mevkiler, Barça için inanılmaz, her alanda iyi olmak, hep kazanan olmak anlamına geliyor ve Barcelona bu istikrarı muhteşem gerçekleştiriyor. Dünkü maç; bir finalden çok aslında Barça'nın tek başına final oynaması ve gerçek anlamıyla 'Rüyalar Takımı' olduğunu kanıtlaması demekti sanki. Ve sonuçta 3-1 lik final skoruyla, İngilizler'i kendi topraklarında darmadağın eden bir takım olarak bunu gerçekten kanıtladı da.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder