Hürriyet

19 Temmuz 2011 Salı

Fil Dişi Keşfi: Gervinho

   Fil Dişi Sahilleri kendi içinden çok yetenekli futbolcular çıkarmaya başladı dünyaya bir kaç senedir. Aslında yeni keşfedilmeye başlandılar; bunda Dünya Kupası'nın da etkisi oldu ve Türkiye için keşfedilmemiş topraklar haline gelen Fil Dişi Sahilleri'nden Gervinho, Arsenal için de uğrak noktası oldu. Arsenal kadrosuna resmen katılan 87'li futbolcu, uzun zamandır herkesin ilgi odağıyken nihayeten Lille OSC'den 12 Milyon Euro karşılığında transfer oldu. Bütün taraftarların bu sene Arsenal kriznin düzelmesine karşı umudu bu forvetle beraber biraz daha yükselmiş durumda. Arsenal'i terk edenlerden sonra, takımı ne derece diriltir bilemem ama yine de önde oynayabilen ve tamamlayıcı bir forvetin katacağı şeyler küçümsenecek gibi olmayacaktır.

   Arsene Wenger onun adına çok şey beklediklerini söylemekten geri kalmamış ve Fransa Ligi'nin hem öndeki adam olma konusunda hem de assist konusunda en iyi oyuncusu olduğunu dile getirmiş.

http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/13759774.stm

Aslında henüz 24 yaşında olup da Premier Lig'e dahil olup ve Wenger gibi bir eğitmenle çalışmak çok şey öğretecektir Gervinho'ya. Gerçi Arsenal'e gelip körelen çok futbolcu da saymak mümkün ama artık bu sezon da bunun olmayacağını umuyorum. Her ne kadar Wenger iyi bir eğitmen olsa da yetenekleri kullanmada ya da kişileri doğru yerlerde kullanmakta biraz sıkıntı yaşıyor gibi. Ya da kadro çok yanlış hala bunu tam analiz edebilmiş değilim ama bu seneki beklentiler yüksek; Arsenal'de sanırım Liverpool toparlanmasına ihtiyaç duyuyor! sıkı bir yönetime!

Ama anlaşılan o ki Gervinho'dan beklentiler büyük; Bu son bir kaç sezondan fazla zamandır süre gelen düşüşünü durdurabilecek bir tekniği kullanabilmeyi umuyorlar. Bakalım 30 Temmuz'dan itibaren başlayacak olan Arsenal maçları, yavşa yavaş bu sezona neler getireceğini gösterecek bizlere.

http://www.youtube.com/watch?v=wypv7-IwMY8

Bir de hoşgeldini unutmamak gerek tabii :)  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder