Hürriyet

20 Temmuz 2011 Çarşamba

Gerçek Kurtarıcı: Fernando Muslera

5 yıl için yılda 2 Milyon Euro üzerinden sözleşme imzalanan 86'lı genç kaleci Muslera, Copa America bitiminin ardından Türkiye macerasına başlayacak. Biz Galatasaraylı taraftarlar için de artık onun gelme zamanına karşı tavrımız sabırsızlığın ötesine geçmeye başladı. Maçları izlerken, Uruguay için 'artık yenilsinler de gelsin' diyenler çoğunlukta; Arjantin penaltısını kurtarışı ardından ve maç boyuncaki performansı nedeniyle değeri artan kaleci artık tamamen Galatasaray'da olunca beklentilerimiz çok daha yükselmeye başladı.

Aslında Latin Amerika maçlarının futbolcuya değer katması anlamında önemli bir etkisi olduğu kesin. Özellikle Arjantin maçındaki performansı ve muhteşem refleksleriyle herkesi büyüleyen genç kaleciden beklentim, sarsıcı bir lig başlangıcı yapabilmesi yönünde.

Buenos Aires doğumlu kaleci Copa America öncesi Lazio kadrosuna dahildi ve orda da yavaş yavaş akılda kalmaya başlayan işler yapmıştı.Onun öncesinde, Nacional (Loan)'da 1 senelik bir süreci olmuş ve nihayetinde de artık Galatasaray kulübünün çatısı altına girmiştir. Bu yaşına rağmen bir kez de Dünya kupası atmosferine dahil olmayı başaran Muslera, bütün İtalya Ligi boyunca Lazio ağlarını korumuş ve gösterdiği performanslarla herkesin ilgisini çekmeyi başarmıştır.

Uruguay kalesini Arjantin'e karşı korurken bir penaltı kurtarışıyla takımını ileriye taşımıştır ve bu onun için ilk değil. Lazio döneminde de iki penaltı kurtarışı var. Çok hızlı refleksleri var ve gerçek bir enerji küpü bence. Daha kat etmesi gereken çok yol olsa da, şimdiden kendini ıspatlamaya başladı bile. Aslında şöyle bir bakıldığında kalecilerin iki türlüsünün varlığından bahsetmek mümkün; ilki içinde Van Der Sar'ın da bulunduğu, eğitimle kaleci olanlar, tecrübelendikçe yani yaşlandıkça doğru takip ve reflekslerle maç kurtaranlar; dier grubu ise yetenekli, gerçek savunucular ve enerjileri bitmek tükenmeyen gençler işte bu guruba dahil Muslera; eğitimle ustalaşacak olan ama öncesinde de herkesi büyülemeyi başaranlardan o da yani.

Yeni sezon döneminde, yeni transferlerimizle beraber başarılı bir sene izlemeyi umarak en önemlisnin gerçekten futbol kalitesi olduğunu vurgulayarak; bu transferlerin Türk futbolu açısından da önemli olduğunu düşünüyorum. Rengi ve heyecanı arttırdıkları göz önünde bulundurulursa.

http://www.youtube.com/watch?v=kkM5AcV88bQ  incelemece:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder