Hürriyet

24 Ağustos 2011 Çarşamba

Devle Mücadele : REAL MADRID VS. GALATASARAY

  Yeni kurulan kadro, Eboue'yi merak, bir devin karşısında neler yapabileceğimize dair birbirinden farklı hisler içindeydik Galatasaray'lılar olarak. 


  Acaba yenme şansımız var mı diyorduk. Tam bu geçerken aklımızdan Selçuk bize bunun olabileceğinin işaretini verdi, ama dakikalar geçtikçe, darmadağın olmaya başlayan bir oyun vardı karşımızda. Özellikle defanstaki boşluklar, bir de üzerine Servet'in bir anda çıkan sakatlığı, kolayca geçirilen toplara ve üst üste ataklara neden olmaya başladı. Maçın en güzel anları ilk 20 dakika sonrasında ise artık yavaş yavaş dağılmaya başlayan bir sarı kırmızı ve ikinci yarıda tamamen gençlerin gelişiyle artık top üzerindeki hakimiyet yok oldu. Takımı genel, tek tek iki şekilde de inceledim ama herşeyin sonunda 2-1 gene de fena bir skor sayılmazdı. 


1- Muslera Galatasaray için gerçek bir şans ve onun kazandıracakları sayılabilecek gibi değil. Ayağa yapılan doğru müdahaleler, hızlı reflekslerle, inanılmaz bir kaleci ve yazık ki tek defans ve GS'nin boşluğu olan bu alanda sadece son durak!


2- Hücum oldukça iyi olmaya başlamış, dahası Selçuk Real Madrid'e attığı golle bizim yüzümüzü yeniden güldürdü. Bugün gözlemlediğim en önemli şey Eboue'nin tam da lazım olan gibi, çabuk ve hızlı ileri çıkışlarının ne kadar boşluğu kapatıyor olduğuydu. 


3- Geçen maçta da olduğu gibi Sabri gene atakların bombalıyıcısı. Gerçekten ciddi bir kontrol sorunu var ve hızlı olmakla, yavaşlaması gereken yer arasındaki dengeyi ya bir türlü kuramıyor; ya da gerçekten bütün yapaiblecekleri bununla sınırlı. En az 4 net atak sayabilirim ki Sabri tarafından katledildi. 


4- Real Madrid'in kendi sahasında olan maç için iyi bir mücadele verdik; bana sorarsanız Madrid'de bu kadar zorlancaklarını düşünmemiştir. Zaman zaman iyi hücumlar da oldu ama Madrid'lilerin fizik güçleri genelde bunları sürdürmemizi engelledi. Adamları geçmekte zorlandığımız için paslaşmayı denedik ama çabuk hareket eden takım bunu da durdurdu, bir diğer sebeple de doğru pas yapamadığımız için bu taktiği de beceremedik. Sonra defansa çekilelim dedik ancak her ne kadar onlarca pozisyona karşı durmuş olsak da oldukça zayıftık ve iyi devam edemediğmiz çok başlangıç oldu. 


Gece yazım şimdilik bu kadar, herkese iyi geceler...


Keşke penaltılara kalsaydı; Muslera sayesin de heralde yenerdik. :)) Bu da benim dileğimdi. 


Selçuuuuuk ;


http://www.haberpan.com/video/real-madrid-0-galatasaray-1-gol-selcuk-inan 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder