Hürriyet

18 Nisan 2012 Çarşamba

Şampiyonlar Ligi: İngiltere'de Katalan Yenilgisi; Chealsea - Barcelona

    
Şampiyonlar liginin en önemli bölümlerine gelmişken, hızlı tempoya rağmen içinde bulunduğu bütün kupalarda da başarlı olmayı sürdüren Barça'nın İngiltere topraklarında, neler yapacağı merak konusuydu ve bu, Chelsea için avantaja dönüşebilcek olan maçın skoru için bütün futbol severler ekrana kitlendi. 
Öncelikle, dünkü maç bana bir şey daha kanıtladı; 'futbol gerçekten de %50 şans', çünkü Barça'nın dünkü bütün çabasına rağmen o filelerle buluşmayan toplarına  her saniye içim gitti. Taraf tuttuğum için değil hatta itiraf etmeliyim ki her zaman 'ada' futbolundan çok daha fazla hoşlanmışımdır ama Barça, Chelsea önündeki yenilgisi yüzünden performansının altında bir show sergiledi yorumunu hak etmedi kesinlikle. İki takımın, iki ayrı taktiğinin savaşını izledik dün akşam.

Dünkü maç 1-0 ev sahibi Chelsea'nin galibiyetiyle sonuçlandı.

Drogba, Ramires'in ona gönderdiği muhteşem topa, oldukça iyi bir vuruş yaptı ve Barcelona savunmasını bir anda çaresiz bırakan yer topu gol oldu. 

Maçın başlamasıyla beraber Barcelona'nın saha içindeki hakimiyeti su götürmez bir gerçek. Atakların ardı ardı kesilmedi. 9. dakika da o inanılmaz Sancez vuruşunu üst dürekten dönmesi, o topun Sancez'e gelişinin etkileyiciliği, topun son ana kadar tamama %100 ermesi için gelişi. Ama işte tam bu noktada devreye giren 'şans' Chelsea tarafındaydı ve direk yüzünü gösterdi.!

Peki ya 43. dakikada kaleye yine hızla gelen topa Fabregas'ın kaleci aşırmasına ne demeli? Kesin gol dediğimiz topa Ashley Cole'un müdahalesi, tam da kale çizgisinden geri çevirmesi... sanırım burada da şans yine Barça'yı kesinlikle seçmemişti. 

İlk yarı tamamlanırken görüşler, sürekli bastıran ve hücum politikasını hiç bozmayan Barcelona'nın şimdiye kadar nasıl golü bulamamış olması yönündeydi. Ancak bir nokta var ki bir takımın savunma bölgesinin kuvvetli olması onu gerçekten tehlikeli ve zorlu bir takım haline getiriyor. Chelsea hep kendi kalesine yaslı olduğu halde, bulduğu fırsatla çıktığı ilk pozisyonla golü buldu. Ancak çekilmiş olmasına rağmen neredeyse bütün 11'i savunmaymış gibi oynadı ve Cole'un müdahalesinde olduğu gibi gerekirse ikinci kaleci görevi üstlendi. Ben bugüne kadar izlediğim en lezzetli savunma taktiklerinden birini izledim Chelsea sayesinde. 

45 +2 de buldu golü Chelsea, son dakika da tek bir hücumla skorunu kaydetti. 

İkinci yarı başladığında Barça yine gerçekten inanmış, atak ve saldırgan başladı maça. Yeşil çimler üzerinde takip etmekte zorlandığınız ama hep yerini bulan paslaşmalarla, bütün Katalan ekip sürekli işgaldeydi. Ancak İngiliz savunması daha da çok kapandı ve İspanya'ya geçit vermedi. Kapanmasının sonucu, savunmayı zorlayan Barcelona ikinci yarının sonlarında biraz daha baskıcı oldu ve bu Chelsea'ye sarı kartları almaya zorladı. 

Chelsea ne olursa olsun Londra'da bu maçı kaybetmemeye odaklanmış olarak çıktı ve doğru oyun, futbolun kurallarını yazan bir ülkenin takımına yakışan şekilde teknik futbolla Barça'yı sahasından yenilgiyle gönderdi.

Şimdi ben bu maçın rövanşını heyecanla bekliyorum...  

24 nisan çabuk gelsin.. .:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder