Hürriyet

17 Nisan 2012 Salı

Yenilgiyi Hazmedememenin Dışa Vurumu! Gelip geçen Play Off Mlay Off 2



Dün, normalde açılışı yapması gereken play off maçı oldukça ilginç sahnelere ortam yarattı. Aslında maç iyi başlamıştı. BJK güçlüydü, bastırıyordu, GS azimliydi, hücumdaydı. Ne var ki 1 gol geldiğinde ortam gerildi ve anlamadığım bir şekilde hayatlarını o maçı kazanmaya adamış olan taraftar artık maçı bırakıp başka herşeye tepki vermeye başladı. 


2. gol geldiğinde ise ok yaydan çıktı. Kimse yatıştırılabilecek bir modda değildi. Kendini sahaya atan 'hayati' eğitim seviyesi düşük taraftarlardan, yenilgiyi hazmedemediği için sinirlenmeye başlayan futbolcuların ifadeleri de ortamı yatıştırmak yerine, ateşe körükle gitmiş olmaları nedeniyle işler çığrından çıktı. 


Açıkça GS'li olarak söylemem gereken şudur; BJK taraftarının benim için farklı ve asil olan görünümü dün akşam herşeyiyle ezildi, küçüldü ve 2012'de hala iki taraflı maç izleyemediğimiz o ortamın ne kadar haklı sebeblerle tek taraftarla olduğunu hatırlattı. 


Ah bir de tipik bir tepki olarak 'hakem taraf tuttu', 'gol ofsayttı' herşey için bir cevabım var ama öncelikle şunu sölemeliyim ki zaten hakkımız olan şampiyonluğun elimizden alınması için normalin üstü harcanan bu enerjiye anlam verebilmiş değilim. Ah! bir de sosyal medya da Fenerbahçeli taraftarların çıkıp BJK'li taraftarların savunuculuğunu yapmasının da nedenini anlayamıyorum. FB maçını kazandı harika bir sonuç aldı, GS'nin başarısını devam ettirmesi neden bu kadar acıtıcı?


Gelelim Hakem taraf tuttu bıdı bıdılarına.


Hakem çok kötü bir maç yönetti, gerginliği düşüremedi, BJK'li futbolcuların efendilik taslamasına izin verdi, daha bir çok kere çıkabilecek kartları 7'de sonlandırdı. Şaka mı bu? Hem kabadayılık yapıp, burası benim çöplüğüm hakem yola gel tavırları sergiliyeceksin, yine bile tansiyonu yükseltmemek için hakem elinden gelenin en iyisini yaptı. Bu açık. Ancak kabul ediyorum ki oldukça kötü bir yönetimdi. Ancak tek taraf için değil, iki taraf için de, özellikle ilk 30 dakika çalınmayan, GS hakkı olan onlarca düdük saniyesi söyleyebilirim. Ama kazanan tarafa patlar genelde bunlar. İtiraf etmeliyiz ki hakem başka türlü olsa da o goller gelecekti. Ne penaltı kararı var, ne hatalı frikik kararı...


Gelelelim şu ofsayt golüne. 


Normalde bu pozisyonun fark edilmesi neredeyse imkansız.... insan üstü bir görü ister. Biz bile o animasyon çizgiyi gösterdiklerin de emin olamıyorken üstelik. Ama kabul ofsaytmış. Golü sayma... maçta 2 gol oldu... maç 1 - 0 bitsin arkadaşım.. Bu kazanmış sayılmıyordu heralde? Aydın'ın golüne kim sesini çıkarabilir ki ? Nitekim bir anda sahaya atlayan zavallı taraftar da buna dayanamadı. 


Geçen sene oldukça kötü bir dönem geçiren biz Galatasaray'lıların bu tepkilerini hiç hatırlamıyorum. Yenilmek tamam ama biz arkamızı dönüp gittik... Bu cihad neyin nesidir?


Her halukarda hakkı olan bir maçı alan GS'li futbolcuları tebrik ediyorum ve hiç bir gerilimden tahrik olmadıkları için eminim ki Fatih Terim'de onları kutlamıştır. 


Ah bir de eklemeliyim ki, Lig TV spikerlerinin ciddi anlam da tarafsız sunum politikasını uygulaması gerekiyor.  GS kazanınca programlar enerjisiz olur, spikerler susar, ortamı gerer.... medya'nın renkleri olduğu da nereden çıkmış? Sinirli futbolcuların, sinirlerini çıkarmasını bile haklı çıkarcak cümleler kurmayı başardıkları için bütün içtenliğimle Lig TV spikerlerini kınıyorum..


Bundan sonraki her derbi de, her ne kadar bütün bunlar gerçekten de birilerinin ceplerini doldurmak için yapılıyor olsa da daha 'güzel futbolla' daha sakin bir atmosferin olması dileğimle...


Bol futbollu günler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder