Hürriyet

24 Nisan 2013 Çarşamba

BLACK MAMBA BİTTİ DEMEDEN BİTMEZ!




-Kobe Bryant Üzerine-

All Stars’ın değerlilerinden olan Kobe , Jordan’dan sonra gelen en büyük efsanelerden, en önemli rol modellerden biri olarak gösteriliyor. 

1.98 boyundaki Şutör guard, ailesiyle İtalya’da yaşadığı sıralarda bir futbol aşığı olarak büyümüş. Milan hayranı ve taraftarı olmanın dışında da kalamamış. İtalya’daki futbol sevgisinin Kobe’de bıraktığı etki de oldukça derinmiş. 

Söylediğine göre, kader onu futbolcu olarak isteseydi, İtalya’da yaşamaya devam ederlerdi. Ama Amerika serüveni, onu da babası gibi basketbolcu olarak yetişmeye itmiş.  

Jermaine O'Neal zamanına kadar Kobe, NBA tarihinin en küçük yaşta forma giyen ismi oldu. O zamana kadar görülen en iyi yeteneklerden birisi olduğu her fırsatta dile getirilen Bryant, Los Angeles Lakers’a sadakatiyle de bilinir. Tıpkı  Chicago Bulls için Jordan’ın ifade ettiği şey gibi, Lakers için de Kobe, gerçek bir lider, önemli bir semboldür. 

Ancak Kobe için bu güzel kariyer sürecini duraksatan bir an yaşandı geçtiğimiz günlerde. NBA şampiyonu olmak için emin adımlarla ilerleyen takımını Kobe’siz bırakan sakatlık, Golden State Warriors’ karşı kazandıkları maçta gerçekleşti. Daha sonrasında play off’lara çıkmayı başarsa da Lakers, bu sakatlık şokunu hala üzerinden atabilmiş değil. 

Şimdiye kadarki en önemli sakatlıklardan birini yaşayan 35 yaşındaki ‘sihirli’ adam, ESPN haberine göre, rakip arkadaşının bacağına vurmadığından emin olur olmaz biliyordu sakatlığının ciddiyetini. Bu sahnenin hemen ardından, Lakers hayranlarıyla beraber, NBA ve Basketbol hayranlarını da hüzne boğan şey;  yayınladığı mesaj oldu. 

Bunca sene emeğinin sadece bir iki dakika içinde ters yöne döndüğünü düşündükçe üzüldüğünü ve bu adaletsizliğin içindeki korkuyu da güçlendirdiğini söylediği mesajı tüm hayranlarında aynı ‘durgunluk’ etkisini yarattı. Tutkusunu, Basketbola olan bitmek bilmeyen heyecanını, tartışılmaz ve yeri doldurulamayacak yeteneğini, gücünü ve liderliğini düşünen her hayranı için ‘burukluk’ hissi, baş edilemez. 

Kobe aşil tentonu yırtılması sakatlığını geçiren arkadaşlarını gözlemlediğini, bir daha eskisi gibi olamadığıklarını düşündükçe kızdığını söylerken, aslında bir nevi ‘sihrinin’ muhtemelen kırıldığını işaret etti bizlere. 

Ancak yine de mücadeleden asla vazgeçmediğini bildiğimiz karakteri, yani Black Mamba mesajın sonunda ortaya çıktığında, kendi adıma eminim ki tüm hayranlarının dudaklarında bir gülümseme oluştu. Ona göre şu cümleyle hatırlamalıydık Kobe’yi;

“Eğer beni bir ayı ile kavga ederken görürseniz ayı için dua edin!”

Herşeyini kaybedebilirdi...

Bir daha basketbol oynayamayabilirdi...

Ama ‘o gün’, ‘bugün’ değildi! Çünkü Kobe Bryant kolay pes etmeyen bir savaşçıydı!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder